zaterdag 4 juli 2015

The one with the Flow

 
Aangezien ik geslaagd ben en bijna twintig word komen er van alle kanten kleine presentjes binnen, heel erg leuk natuurlijk! De Flow vakantiebox was een van deze leuke cadeaus. Het tijdschrift lees ik eigenlijk zelf nooit, maar het vakantieboek koop of krijg ik nu voor het vierde jaar op rij. De vakantiebox is zo leuk, omdat er naast artikelen ook allerlei andere dingen instaan, onder andere een vakantiedagboek, stickervelletjes, een puzzelboekje, kleurplaten en ansichtkaarten. Flow is over het algemeen geen tijdschrift waarin geschreven wordt over beauty, fashion of beroemdheden, maar helpt je meer om weer in de juiste spiraal te komen, ofwel in de juiste 'flow'. Doordat er puzzels en activiteiten instaan geeft het je ook inspiratie op een inspiratieloze dag. Lees snel verder om erachter te komen waarom jij deze vakantiebox moet hebben!
 
 

Het is 4 juli, dus de meeste van jullie zullen net als ik heerlijk vakantie hebben. Je kunt eindelijk de stress van je werk of school loslaten en alles doen wat je leuk vindt. Straks, eerder dan we willen, hopen en denken, moeten we weer aan de slag. Dan moeten we weer rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, maar hoe zou het zijn als we ons daar minder druk om maken? Flow biedt uitkomst, want in het artikel op de linker foto geven ze je inzichten over hoe het leven er makkelijker van zou worden als je het vakantiegevoel 365 dagen weet vast te houden en op de rechter foto komen er goede voornemens aan bod van de makers van Flow, waar ook jij geïnspireerd door kunt raken. Een van de inzichten gaat over iets waar wij in Holland vaak last van hebben, alles gehaast willen doen. Doe alles eens wat minder gehaast en de wereld ligt voor je open. Je hebt maar 24 uur in een dag, maar als de dag om is, staan er weer 24 mooie nieuwe uren voor je klaar.  
 
 
Een van de vele leuke dingen van het tijdschrift is dat het tweedelig is. De ene kant bestaat uit het vakantieboek met artikelen en de andere kant bestaat uit een vakantiedagboekje. Nu moet je niet denken dat de helft van je boek volstaat met blanco blaadjes. Er is ruimte om te tekenen, te plakken of quotes te lezen en het boek geeft je de kans om, naast een stukje eigen schrijfruimte, ook vragen verder in te vullen, zodat je wordt herinnert aan de belangrijke momenten tijdens je vakantiedagen. Een aantal van deze vragen of opdrachtjes zijn: het opplakken van een bloem die je gevonden hebt, een beschrijving van een ontmoeting met nieuwe mensen, het hoogtepunt van iedere dag en het mooiste moment van je vakantie. Door dit vakantiedagboekje zorg je er dus voor dat je leuke momenten bewaard blijven, mocht je ze vergeten.
 
 
Dat tekenen en kleuren niet alleen voor kinderen is weten we nu al een tijdje. De kleurboeken voor volwassenen vliegen je in veel winkels om de oren en de Flow speelt daar goed op in. Geen Winnie the pooh of Mickey Mouse, al vind ik die stiekem nog erg leuk, maar moeilijke printen en bloemen. Kleuren is namelijk goed voor je, het zorgt ervoor dat je tot rust komt en dat je het leven buiten je tekening ook weer wat kleurrijker ziet.


Het artikel wat mij het meest aansprak, was het artikel over vrouwen van vroeger. Sterke vrouwen, wereld vrouwen, vrouwen met een verhaal, net als jullie. Onder andere de levens van Marilyn Monroe en Annie M.G. Schmidt komen voorbij, waarin je leest dat Marilyn eigenlijk een slim meisje was en Annie helemaal niet zo dol was op kinderen. Wat ik vooral fijn vond om te lezen was dat deze vrouwen voor hun eigen succes hebben gezorgd, ondanks dat ze net als de 'gewone' mens heel wat ellende hebben moeten doorstaan. Vrouwen met een voorbeeld functie kun je wel zeggen.


Ik ben slecht in sudoku. Zo dat is eruit. Je kent het wel, je plaats in één rij of blok twee dezelfde getallen en raakt helemaal de draad kwijt. Dit was voor mij de kans om het nogmaals een kans te geven. Lekker in het zonnetje, of juist als het regent, even een puzzeltje maken, zodat je hersenen niet lui worden van de heerlijke vakantie. Wat stiekem ook leuk is, is dat je met dit puzzelboekje lekker naar buiten kunt, want de buitenkant en de binnenkant zien er een stuk leuker uit dan menig ander doorsnee puzzelboekje. Oh ja, mocht de sudoku jou ook niet lukken, er staan ook woordzoekers en kruiswoordpuzzels in.


Waar ik zelf heel erg blij van werd toen ik de box openmaakte waren de ansichtkaartjes. Ik ben dol op mooie quotes en leuke plaatjes. Het zorgt ook nog eens voor creativiteit, want wie zegt dat je kaarten alleen maar hoeft te versturen. Koop een mooi stuk lint of touw, naar eigen smaak, koop wat leuke knijpertjes en hang de ansichtkaarten aan de muur voor een superleuk effect. Je kunt ze ook neerzetten, opplakken of ze gebruiken als, onderdeel van, een cadeautje. Je mag ze natuurlijk ook nog steeds opsturen, want geschreven kaartjes zijn nog steeds erg leuk om te versturen en te krijgen!

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn artikel hebben gelezen. Misschien is de Flow nog een leuk cadeautje om aan familie of vrienden te vragen als je zelf ook bijna jarig bent of om lekker zelf te kopen en mee te nemen op vakantie. Laat hieronder een leuk berichtje of tip achter en ik wens jullie nog een fijne dag,
Liefs Nikki x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten